Thomas Klinteby HJULSTORP 121, 274 91 SKURUP SWEDEN , TEL; +46(0)709 168668. EMAIL

Jag kommer från Sundsvall

Född 1958 där, i en helt annan tid. Allt var mycket lugnare. Ofta för lugnt

Då fanns inga utvecklade tankar om vad som var rätt och fel.
Det fanns endast förhållningsregler som nån okänd författat som man skulle hålla sej till.
Då gjorde man rätt.
Det var inte på nåt sätt tillåtet att diskutera om en regel var rätt eller fel.,
Handlade man enligt regelboken handlade man alltid rätt och tvärtom.

När man sedan började träffa dom personer som skrev reglerna och upptäckte att dom ofta var fullt utvecklade psykopater , sadister, eller i bästa fall bara vanliga hönshjärnor, så insåg man att moral och etik inte ens existerade teoretiskt.

En mängd av mina skolkamrater tog sin tillflykt till ett liv som var fullständigt moraliskt fel , men där man i alla fall slapp leva under hönshjärnornas tyranni , och kunde leva ut lite grann.
Bättre än så blev det inte.
Så man fick försöka göra nåt annat.

Tennis och musik blev det och där är jag kvar, kanske för att jag inte kan nåt annat längre

När man sysslar med musik så får man lätt kontakt med ett mer intelligent sätt att vara på. Kontakt med det andra kallar Gud eller liknande.
Begrepp som jag inte vill benämna.
Är det en högre intelligens som styr våra liv till viss del så kan vi ju inte ens ha intelligens nog att sätta ett namn på detta begrepp som vi inte ens begriper.

All form av benämning måste ju bli helt galen, även om vi måste benämna det av praktiska skäl ibland, för att kunna prata om det.

Så jag har stannat kvar inom detta begrepp.

Men att förhålla sej till musikbranschen är inget enkelt

Ibland , när man spelat med folk, så kommer medlemmar i bandet eller ensemblen 30 minuter försent och har glömt noter eller instrument eller vad fan som helst.
Och då inser man snabbt att det enda som gäller är att ta sej därifrån fortast möjligt.
Detta gäller nästan samtliga band jag varit med i som jag inte startat och hållit i själv.
När man nåra år senare ser dessa människor fara omkring på en scen på TV eller så , så undrar man bara vad det är som pågår och varför dom överhuvudtaget gör det. Kan verkligen en tillfällig popularitet och tillfälliga pengar vara värt allt det?
Senare kommer dom tillbaks och blir mina kunder och handlar OK under nåra år tills pengarna tar slut och dom slutar heja på en på stan.

Allt detta handlar ändå om moral och etik och den fullständiga avsaknaden av den.
Den enda avhållsamhet som jag upplevt under 50 år är att alla omkring avhållit sej från att diskutera moral och etik. Man försöker endast få ihop sina liv och sin ekonomi och om man har mycket pengar över en period kanske man diskuterar vad som är inne när det gäller samvetsfrågor just nu , och köper en miljöbil 2008.

Dom enda diskussioner om moral och etik som förekommit under åren är när man hoppar på ett ämne som verkar lämpligt, kärnkraften, George Bush eller invandringspolitiken, och sen diskuterar och tycker av bara fan tills vinet är slut.
Precis som man bara övar sej på själva diskussionen.

Så jag valde att öppna en butik på lite sundare premisser 1992

Jag berättade mycket tydligt att det skulle vara en butik där det handlade mer om moral och etik än andra butiker.

Men trots det och att alla som skulle jobba eller vara verksamma där var tvungna att ha egna firmor och sköta sin egen ekonomi ochredovisning till myndigheter,
så tog det bara en månad tills nån inte ville betala gemansam telefonräkning och lurade kunder och leverantörer började höra av sej.
Man hade en moral gentemot andra och en helt annan när det gällde sina egna handlingar.
Enbart av etiska och moraliska skäl var jag tvungen att säga upp hyreskontraktet med samtliga som jobbat där , under perioden mellan 1992-1997.
Åsa som var den enda som klarade av att stanna och driva fiket, ville själv sluta 2005 och till slut var det skönt att bara bli av med det.

Inte vid ett enda tillfälle under 14 år blev vi uppmärksammade av media eller stat och kommun för det vi gjorde.Nån gång för nåt helt annat dock.
Pratar man idag i media om etik och moral kan man bli uppmärksammad om det säljer för tillfället, men om man driver något till vardags enligt detsamma så är det ingen som märker det.